Vas Snovik

Snovik je majhna idilična vasica v eni izmed stranskih dolinic Tuhinjske doline. Vsega skupaj šteje le 14 hiš, katere obkrožajo bogati gozdovi ter pisane travnate površine. Na teh se popasejo ter nas ob prihodu pozdravijo tudi živahni konjiči in druge domače živali s treh, edinih kmetij v Snoviku.

Domačini so prijazni ljudje, ki medse radi sprejmejo vsakega obiskovalca. Le teh je sedaj čedalje več, saj se vasica ponaša z novo nastalimi Termami Snovik, katerih lokacija je bila izbrana tudi zaradi velike volje ter pripravljenosti domačinov za sodelovanje.

Sedaj je minilo že več kot 50 let odkar so domačini odkrili termalne vrelce v okolici te majhne vasice in uporabljali njihovo zdravilno vodo za lajšanje zdravstvenih tegob in ohranjanje zdravja. Prav krajani so bili tudi tisti, ki so konec julija leta 1994  na travniku pod Snovikom začeli z izkopom bazena. Obiskovalec je  takrat lahko videl le jamo in kupe izkopane ilovice, ki so jo prizadevni domačini s samokolnicami vozili iz nje. Čez dobrih deset dni so izkopano jamo že prekrili s plastično folijo ter vanjo spustili prve kubike termalne vode.

 

 

Upamo, da boste obiskali našo vasico ter, da vas bo  sprehod po prelepi naravi s pridihom kmečke idile  obogatil z novimi doživetji in da se boste z lepim spominom radi vračali nazaj.

UA-44712258-1