Kaj poceti?

Okolica apartmaja nudi številne možnosti za šport in rekreacijo (sprehodi, kolesarjenje, tenis, jahanje), bivanje v Snoviku pa lahko popestrijo še ogledi naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti, tradicionalnih prireditev in običajev.

Plavanje in sprostitev je možna v čudovitem okolju, kjer naše najmlajše terme, Terme Snovik, nudijo svojim obiskovalcem pokrito termalno kopališče s 500 m2 vodnih površin ter zunanje bazene. Kopanje v bazenu bogatijo številne vodne atrakcije, termalna voda pa ima izredno zdravilne učinke pri pomirjanju stresnih napetosti, pri zdravljenju želodčnih težav in okrevanju po poškodbah.

notranji_bazen terme_snovik_savna terme_snovik_zunanji_bazen

Mesto Kamnik je kulturno in upravno središče občine, ki se je pod okriljem Kamniških vršacev ob reki Kamniški Bistrici razvil v majhno, vendar ponosno mesto s svojevrstnim utripom. V srednjem veku je bil Kamnik cvetoče trgovsko mesto s kovnico denarja in bivališče znanih plemiških družin. Na nekdanje slavne dni mesta spominja čudovita arhitektura in legende o ukleti grofični Veroniki. Le te zaživijo vsako leto v okviru prireditve Srednjeveški dnevi v Kamniku, pomembna prireditev pa so tudi Dnevi narodnih noš, ki v začetku septembra na svoj način obogatijo in spremenijo podobo Kamnika.
Posebna ponudba Kamniške občine pa je tudi zdravilni gaj v Tunjicah pri Kamniku, kjer si na eni od energijskih točk naberete moči ali pa ozdravite bolezen.

narodne_nose_kamnik kamnik_ponoci srenjeveski_ples opcina_kamnik budnarjeva_hisa

Kamnik je prav tako pomembno izhodišče za planinske ture in vzpone do koč in vrhov Kamniško-Savinjskih Alp (Velika planina, Kamniško in Kokrško sedlo, Korošico, Krvavec,…

plansarsko_naselje planine_pohodnistvo

Pogosta izletniška točka po je tudi zgledno urejen Arboretum Volčji Potok, kjer je na ogled okrog 3500 enot domačih in tujih rastlinskih vrst. Vsako leto prirejajo tudi množično obiskane razstave cvetja.
V Volčjem Potoku pa je možno zavihteti tudi palico, saj je Golf Arboretum eno od priznanih golf igrišč v Sloveniji.

golf razstava_kitajska_minimundu razstava_tulipani vlak_arboretum

 

UA-44712258-1